Herning Fremad U16 LIGA1 taber topkampen mod AAB

Jens Henrik Horslund & Thomas Bøg Petersen (Billede Rudi Rolighed)
01. oktober 2017 kl. 16:21
AAB var velforberedte til dagens kamp, Fremad fik ikke rigtigt styr på de aftaler der var forud for kampen.

Kort om kampen:

Herning Fremads U16 Liga 1 havde en flot 3-5 sejr med fra udebanekampen mod AAB tidligere på sæsonen. Her, efter i alt syv spillerunder, ligger Herning Fremad på en rigtig flot førsteplads i puljen, skarpt forfulgt af netop AAB på andenpladsen. AAB lå med kun et point mindre end Fremad. Så der var på alle måder lagt op til en spændende kamp lørdag d. 30. september kl. 14.00 på Teglpark Stadion i Herning.

Udeholdet AAB kom absolut stærkest ud til første halvleg, var aggressive og kom først på det meste. Herning Fremad virkede ganske enkelt ikke klar. AAB var gode til at sidde tæt på modstanderne og efterlod ikke Fremad med meget tid med bolden, hvilket resulterede et mange fejlafleveringer og mange mistede bolde. AAB havde et solidt overtag i den første del af kampen, hvilket også udmøntede sig i scoringer til udeholdet efter henholdsvis 9. og 17 minutters spil. I begge situationer virkede Fremad passive. De lokale knægte fik dog reduceret på et fremragende sparket frispark efter 22 minutter, der sejlede ind under overliggeren. 1-2.  Herefter kom hjemmeholdet kortvarigt rigtig fint med, men netop som de var ved at komme ind i kampen scorede AAB til både 1-3 og 1-4, hvilket var stillingen ved halvleg.

I anden halvleg blev det en anelse bedre men Fremad havde fortsat svært ved at få skabt sammenhæng mellem kæderne, hvilket resulterede i meget plads og flere store chancer til AAB. Omvendt skabte Fremad kampen igennem kun meget få chancer. Disse blev desværre ikke omsat til mål. Slutteligt scorede AAB to gange yderligere. Dette til slutresultatet 1-6 til AAB, der nu fører ligaen med kun to runder tilbage.

AAB gjorder som vi havde forudset, derfor omhandlede det taktiske oplæg også om, hvordan vi ville være kompakte i midten og presse AAB ud på kanterne, men det lykkedes desværre aldrig helt og den tæthed der var blevet snakket om, manglede også kampens 80 minutter - så forberedelsen var ikke blevet brugt optimalt, til trods for at en masse træning på træningsbanen og gennemgang af vores første kamp mod AAB.

Der er god læring at tage med fra kampen mod et stærkt spillende og rasende klar AAB hold, der velfortjent tog de tre point med til Nordjylland.

Næste kamp er lørdag d. 7. oktober kl. 15.30 mod LBK/Gistrup på udebane.