Menu

Mindeord: En Fremad legende er gået bort

image
Pinkii
17. januar 2024 kl. 20:49

Æresmedlem i Herning Fremad Leif Clausen er gået bort. For os i klubben er det et stort savn, for Leif har været i klubben i en menneskealder.

Leif har været et kæmpe aktiv i klubben i mere end 53 år, og selv i den sidste tid, hvor han godt vidste hvilken vej det gik, var det ham yderst magtpåliggende at aflevere alt hvad han havde med at gøre, i bedste orden for fremtiden….det har kun et ord og det er KLASSE

Leif kom til Herning i 1970 og som talentfuld fodboldspiller nåede han 3 kampe for 1. holdet, men skader ødelagde desværre hurtigt den aktive fodboldkarriere. Den daværende formand Svend Mortensen fik dog herefter Leif med ind omkring som holdleder, og så har han ellers båret stort set alle forskellige ’kasketter’ over tiden i klubben lige siden.

Vi kan nævne holdleder, træner i ungdom, senior, divisionsholdet, seniorformand, proff. bestyrelse, bestyrelse, fremadcentrets bestyrelse og de seneste mange år en KÆMPE indsats omkring Herning Rocker. Leif er gået til alle opgaver med samme indstilling….der var intet andet tænkeligt end 100 % indsats og engagement fra hans side.

 

Temperament – Humor – Ordsprog

Leif var dybt respekteret, og en ildsjæl af den helt særlige slags. Hans gå-på-mod og viljestyrke var eminent, men man kan ikke beskrive Leif uden også at fortælle om hans temperament, som indimellem kom klart til udtryk….men det var på en eller anden forunderlig måde meget nemt at acceptere, for alt hvad han involverede sig i var uden undtagelse for klubbens bedste, og selv når bølgerne gik højt blev det aldrig møntet mod nogen personligt. Det var kun de meninger / holdninger han mente var det bedste for klubben det handlede om….intet andet !

Leifs hustru Gerda har også fortalt, at han nogle gange (dog få skal det siges) er kommet hjem som en stor tordensky, og sagt ”nu sætter jeg aldrig mine ben i den klub igen”….2-3 dage senere var han tilbage i klubben, der var trukket en streg i sandet og vi var videre.

Leif var en lun fyr med god humor, og det var med til at man kun kunne holde af ham. Han kunne se det sjove i mange ting, og af samme årsag var man aldrig rigtig i tvivl om hvor Leif var henne i klublokalerne….det var ofte der hvor der blev grinet højt.

Ordsprog havde Leif mange af, og han var bestemt ikke nærig med at dele ud af dem med hans ægte Falster dialekt. Specielt da han var træner var der ting han sagde, som hænger ved den dag i dag ”Det vurderer du selv….men det får konsekvenser” og så selvfølgelig den ikoniske sagt til de defensive spillere ”Bolden kan gå forbi jer, manden kan gå forbi jer….men sgu’ ikke begge dele på en gang”

Kæmpe opbakning hjemmefra

I alle de år Leif har været aktiv i Herning Fremad, har han haft en fantastisk opbakning fra Gerda og resten af familien. En opbakning så stor, at familien i årevis også har været frivillige i Herning Rocker og det har for os som klub været helt unikt at være vidne til.

Leif Clausen er en af de helt store personligheder der har været med til at præge Herning Fremad igennem mere end 5 årtier. For os at se, er det muligt at Leif kunne kigge sig til siden, for at få øje på andre lige så store ildsjæle som ham selv i klubbens historie….men at kigge op behøvede han ikke, for der er ingen på en højere hylde end ham selv hvad frivillig indsats angår.

 

Tak for indsatsen Leif – Vi kommer til at savne dig.

Vores tanker og medfølelse går til hele familien - Æret være Leif Clausens minde.

Luk