Menu

Mindeord: En innovator har sagt farvel

image
Pinkii
14. januar 2024 kl. 12:04

Tirsdag den 2. januar sagde en af Herning Fremads koryfæer tak for nu, og han blev bisat lørdag den 6. januar 2024 fra Fredens Kirke. 

Dermed er der blevet sat endnu et punktum, i forhold til vejen til det der nu er blevet Superligaen, og udviklingen af ungdomsfodbold i Danmark. 

Ole Nielsen var med hele vejen! – fra ungdomstræner i Sinding, til medlem af den første professionelle bestyrelse i dansk professionel fodbold – ”Herning Fremads Professionelle Fodboldafdeling”. 

Fra starten i Sinding, til FCM med danske mesterskaber og – allerede nu – internationale meritter, har der været mange mellemregninger, og Ole har været med i meget af det! 

 

FODBOLDKARRIEREN 

Ole havde, som alle andre talentfulde spillere en drøm om landsholdet. Det blev imidlertid ikke mere end til at hilse på en af datidens koryfæer – John Hansen fra FREM – en af heltene fra 1948 -, da han under sin værnepligtstid havde et kortvarigt op hold i København. 

Ved hjemkomsten til det vestjyske, startede trænerkarrieren i Sinding, men snart blev Ole Nielsen udtaget til førsteholdstruppen i Herning Fremad, og det var allerede da en ”fuldtids stilling” – i fritiden! 

Det blev til adskillige divisionskampe i Herning Fremad, og efter karrieren på banen, så fortsatte Ole, som både træner, holdleder, og i bestyrelsesarbejdet. 

Uanset alder, så var Ole også aktiv på fodboldbanen, for som han sagde: ”kan man ikke selv – så er det også vanskeligt at vise vejen for andre!” 

 

Det blev dermed til mere end 1.400 kampe på alle niveauer, inden ”karrieren” sluttede som 82-årig! 

 

Sluttede karrieren med et hovedstødsmål som 82 årig! 

Ole var både som spiller, træner og holdleder fokuseret på at gøre det bedst muligt, altså at score flere mål end modstanderne! – Det blev hans varemærke til det sidste, og dermed var det også en værdig afslutning på karrieren – både på og udenfor banen, at den blev afsluttet med en hovedstødsscoring i en alder af 82!  

 

UDEN FOR BANEN 

I og med det ikke blev til en landsholdskarriere for Ole Nielsen, så blev det til Herning Fremads store fordel, for da den spillemæssige karriere sluttede, så kastede Ole al sin fritid på udviklingen af fremtidens fodbold, ikke bare i Herning Fremad, men også på landsplan! 

Da Helge Sander og Harald Nielsen udfordrede Dansk Boldspil Union omkring mere professionalisme i dansk fodbold, så var Ole Nielsen også klar! 

Som medlem af bestyrelsen i ”Herning Fremads Professionelle Fodboldafdeling” var Ole med til at bane vejen for det vi i dag kan glæde os over, når vi i dag besøger ”MCH Arena”! 

 

INNOVATOREN 

Ole gav aldrig op, og var altid klar til at se nye muligheder. På sit arbejde udviklede han utallige forbedringer, men også i omklædningsrummet – efter kampene – var han klar til at udvikle. Han var ikke bleg for at tage en konstruktiv diskussion, uanset om det drejede sig om forhold i klubben, eller mere generelt om dansk fodbold. 

Uden tvivl har det været med til at udvikle mange tankerækker hos såvel med- som modspillere, og dermed udviklingen på mange planer. 

 

Ole efterlader sin hustru – Frida, og drengene Klaus og Jesper, der fortsat har tæt tilknytning til Herning Fremad.  

 

Æret være Ole Nielsens minde! 

Luk